Новини

92 ОУ "Димитър Талев" взе участие в преклонението пред подвига на Апостола на свободата. Цветя на паметника на Васил Левски в София поднесоха учениците от 3 "б" клас с кл. ръководител Л. Стоянова.
Вторник, 19 Февруари 2019 00:00
Вторник, 19 Февруари 2019 00:00
Четвъртък, 14 Февруари 2019 00:00

Уважаеми родители,

Считано от месец януари 2019 г. Министерството на образованието и науката стартира проект за занимания по интереси. 

Основни области за занимания по интереси в новия проект са:

Математиката, информатиката, природните науки и технологиите, патриотичното, гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното възпитание, насърчаването на иновациите и креативното мислене на децата и учениците.

Следва попълването на необходимите бланки - анкети, декларации за информирано съгласие и други необходими. Очакваме съдействие от Ваша страна. Разчитаме на сериозно и отговорно отношение, предвид реализирането на дейностите, които са в полза на децата.

Допълнителна информация може да намерите и на електронната платформа на проекта (връзка към която е публикувана и в секция "Партньори" на сайта на училището ни): https://class.mon.bg/.

При допълнителни въпроси, може да се обръщате към учителите или към директора на училището. 

Четвъртък, 14 Февруари 2019 00:00

От днес във връзка с ваканцията на учениците се пускат автобуси и в делничен ден по линия 66 от Зоологическата градина до х-л Морени. Това съобщиха от Център за градска мобилност.

Първия ден ще се движи един автобус, а от вторник, 29 януари ще се движат два автобуса. Работното време ще бъде от 08.00 до 16.30.

Грипна ваканция и за учениците от София, Благоевград, Кюстендил и Плевен

От понеделник четирите области също обявяват грипна епидемия

Припомняме, че в София беше обявена грипна ваканция за учениците, която ще продължи до 5 февруари включително.Това предизвика и обществено недоволство.

Грипна епидемия беше обявена на територията на общо 16 области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Сряда, 30 Януари 2019 00:00